С щастлив рикошет и куриозен гол на току-що появил се на терена след получаване на медицинска помощ футболист Сенегал победи Полша с 2:1 в последния мач от първия кръг на груповата фаза на световното първенство в Русия.

В първия си мач на световни финали от 2002 г. Сенегал записа първия африкански успех на мондиала. Останалите четири представителя на континента - Египет, Мароко, Нигерия и Тунис - започнаха турнира със загуби.

Победата на Сенегал беляза втората изненада в група Н, в която за фаворити бяха сочени Полша и Колумбия. В първия мач за деня колумбийците отстъпиха с 1:2 срещу Япония, след като остана с човек по-малко още в третата минута.

Сенегал продължава да няма загуба в редовно време на мач от световно първенство. През 2002 г. в Япония и Южна Корея, когато направи своя дебют, африканският тим записа победа срещу Франция (1:0) и равенства с Дания (1:1) и Уругвай (3:3) в груповата фаза, успех със златен гол срещу Швеция (2:1) в осминафиналите и поражение със златен гол срещу Турция (0:1) в четвъртфиналите.

С играчи като Роберт Левандовски, Аркадиуш Милиш, Якуб Блашчиковски, Камил Гросицки, Пьотр Зелински, Гжегож Криховяк, Лукаш Пишчек и Войчех Шчесни в стартовия състав Полша влезе като безспорен фаворит в днешната среща.

Полските футболисти обаче разочароваха с представянето, а Сенегал се оказа много по-агресивният, по-борбен и по-органзизиран отбор на терена. Африканците имаха ясна идея как да експлоатирата слабите страни на съперника, а европейският тим беше изключително безидеен в атака.

dnevnik.bg