Вратарят Бернд Лено вече е футболист на "Арсенал", обявиха от клуба. Германският страж преминава на "Емиратс" от "Байер" (Леверкузен), а по непотвърдена информация стойността на трансфера на 26-годишния играч е 22.5 милиона паунда.

Лено прекара седем сезона на "БайАрена", където изигра 304 мача във всички турнири. Преди да играе за "аспирините" вратарят беше част от академията на "Щутгарт". Лено има и шест мача за националния отбор на Германия.

Той беше включен в предварителния списък на Йоахим Льов за световното първенство, но не попадна сред 23-ата избраници. Вратари на Германия на световното са Мануел Нойер, Кевин Трап и Марк-Андре тер Стеген.

"За мен е сбъдната мечта да играя в "Арсенал" – един от най-големите клубове в Европа. Знам много неща за отбора и за Висшата лига, но съм развълнуван да науча още повече. Разбира се всички свързват "Арсенал" с Арсен Венгер, но сега има нов мениджър и нямам търпение да работя с него", каза германецът.


Той обясни, че новият треньор на тима Унай Емери го е убедил да подпише с "Арсенал". "Треньорът ми каза, че ме смята за добър вратар и ме иска в тима. Това е достатъчно на всеки един играч".

Лено държи рекорда за най-млад вратар, дебютирал в Шампионската лига. Той го направи на 19 години и 193 дни срещу "Челси" през 2011 г.

През миналия сезон вратарят изигра 38 мача във всички турнири, в които допусна 49 гола и запази мрежата си суха в 12 двубоя. От действащите вратари в Бундеслигата Лено дели първото място с Ралф Ферман ("Шалке") за спасени дузпи – по девет.

Привличането на Лено идва след засилени слухове за раздялата на "Арсенал" с Петър Чех. Смята се, че опитният чешки страж е желан от Карло Анчелоти в "Наполи".

До момента "Арсенал" привлече и Щефан Лихтщайнер, като капитанът на националния отбор на Швейцария преминава със свободен трансфер от "Ювентус".

dnevnik.bg