Ивет Лалова продължава подготовката си за европейското първенство по лека атлетика с нов силен резултат. Най-добрата българска спринтьорка зае трето място на 100 метра на турнира във френския град Монтрой. Лалова завърши с резултат 11.18 секунди.

Постижението е най-силно за Лалова от началото на годината, с две стотни по-добро от това, което записа на 19 май в турския град Мерсин.

Българката зад Мари Жозе Та Лу от Кот д’Ивоар (10.95) и Карол Захи (11.16).

Конкуренцията на бягането беше много силна, след като Лалова слезе много под резултата си от преди няколко дни в Берн. В швейцарския град тя остана втора с 11.31 след Муджинга Камбунджи (Швейцария) с 11.23.

Това е поредно силно представяне на Лалова, която преди десет дни спечели бягането на 200 метра от Диамантената лига в Стокхолм. Победата ѝ дойде с резултат от 22.63 секунди, което беше подобряване на най-добрия резултат на Лалова за сезона.

Българската лекоатлетка продължава подготовката си за европейското първенство. То ще се проведе между 7 и 12 август в Берлин. Преди две години Лалова остана втора на 100 и 200 метра зад Дафне Схипърс и Дина Ашър-Смит.

dnevnik.bg