Фаворитите в група B Испания и Португалия излизат в търсене на първите си победи на световното първенство по футбол в Русия. След зрелищното равенство (3:3) помежду си в първия кръг, двата отбора ще се опитат да направят важна и наглед задължителна крачка към класиране за осминафиналите в надпреварата.

Португалия и Мароко ще открият програмата за деня в 15.00 часа на стадион "Лужники" в Москва, който ще приеме финалния двубой на 15 юли. В другия мач от групата световният шампион от 2010 г. Испания среща Иран от 21.00 часа.

Между двата сблъсъка Уругвай ще се изправи срещу аутсайдера в група А Саудитска Арабия. Южноамериканците ще си гарантират място в осминафиналите при победа срещу азиатците.

Първите срещи в групите предложиха проблеми за фаворитите в турнира. Със сигурност големите претенденти са имали по-големи очаквания, но ситуацията на Испания не изглежда притеснителна.

Равенството срещу европейския шампион Португалия вероятно е влизало в плановете на "фурия роха" предвид бурната седмица, която преживя тимът ден преди началото на шампионата. Въпреки уволнението на селекционера Хулиен Лопетеги испанците показаха, че са способни да играят силно.

Сега иберийците срещат отбора на Иран, който оглавява класирането в групата след измъчената победа в 95-ата минута срещу Мароко, дошла след автогол. Всеки друг развой освен победа за испанците ще донесе нежелани главоболия за отбора.

"Отборът е горд и играе със сърце. Очакваме да си свършим правилно работата и няма да се огънем в нито един момент. Всички сме пределно мотивирани", заяви халфът на "Реал" (Мадрид) Иско.

Воден от звездата си Кристиано Роналдо, отборът на Португалия гледа със самочувствие преди двубоя с Мароко. Нападателят на "Реал" беше над всички срещу Испания, когато отбеляза и трите попадения за отбора си.

Роналдо вече има шест попадения на световни финали. Нападателят е едва четвъртият футболист, който има отбелязан гол на четири мондиала. Формата на 33-годишния футболист ще бъде определяща за представянето на отбора напред в турнира.

Единственият сблъсък между Португалия и Мароко е на световното в Мексико през 1986 г. Тогава африканците надиграват с 3:1 иберийците в групите.

dnevnik.bg