Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер съжалява, че не е слязъл от президентския пост през 2014 г. Той говори пред медиите при пристигането си в Москва, където ще се срещне с руския президент Владимир Путин.

Блатер, който ръководи международната федерация в продължение на 17 години, изтърпява шестгодишното си наказание. То му беше наложено през 2015 г. за нарушаване на етичните норми след нерегламентирано плащане на 2 млн. швейцарски франка към бившия президент на УЕФА Мишел Платини.

Блатер каза, че чувства изоставен от ФИФА. "Трябваше да спра след световното през 2014 г., което беше прекрасно световно. Тръгнах към ново преизбиране, но бих предпочел да имам по-добра раздяла през 2014 г.", заяви той, цитиран от "Сакй спортс".

Бившият президент на ФИФА заяви, че през 2030 г. Англия трябва да вземе световното първенство. По думите му кандидатурата трябва да бъде обединена с Уелс и Шотландия или дори и със Северна Ирландия. "При 48 отбора е необходимо да има повече от една страна организатор", каза Блатер.

"Англия беше домакин през 1966 г., така че мина много време", добави той.

През 2022 г. домакин ще бъде Катар, а наскоро световното през 2026 г. беше дадено на САЩ, Канада и Мексико. Фаворити за 2030 г. са Аржентина и Уругвай, тъй като тогава ще се отбележи 100-годишнината от първото световно първенство, проведено в Уругвай.

dnevnik.bg