Финал преди финала, така специалистите определиха днешния осминафинал между Григор Димитров и Новак Джокович от осминафиналите в турнира на трева в "Куинс". Българинът излиза срещу бившия №1 в света в търсене на първи четвъртфинал от края на април насам.

За последно Димитров попадна сред най-добрите осем в Барселона, отново в турнир от сериите АТП 500. В каталунската столица обаче българинът загуби от Пабло Кареньо Буста. Той започна успешно сезона си на трева, надделявайки в три сета над Дамир Джумхур в понеделник.

Джокович се справи далеч по-лесно с австралийския квалификант Джон Милман, на когото даде едва три гейма за 65 минути игра.

Димитров ще се изправи за осми път срещу бившия №1 в света. Дотук предимството е изцяло на страната на Джокович, който има шест победи. Единствената победа на Димитров е от преди пет години, когато българинът надделя на турнира в Мадрид (7:6 (6), 6:7 (8), 6:3) na червени кортове. След това Джокович е в серия от четири поредни успеха.

Българският тенисист смята, че предстоящият мач е отличен шанс за него да види каква е формата му преди "Уимбълдън".

"Всички знаем, че Новак не играе най-добрия си тенис, защото беше дълго извън корта. Той премина през много неща, което се е случвало на всеки. За никого не е лесно да се върне след контузия и това е причината да не е на обичайното си ниво", каза Димитров.

"Не очаквам лесен мач, а най-доброто от Новак. Това, че не играе на най-високото си ниво, не значи, че не остава един от най-опасните в тура".

Двубоят между двамата по програма трябва да започне в 17 часа и ще бъде предаван по Макс Спорт 1.

Дневник