Женският национален отбор по волейбол продължи силното си представяне с победа над Пуерто Рико с 3:0 (25:18, 25:18, 25:14) в турнира на претендентите. Съставът, воден от Иван Петков, се бори за класиране в Лигата на нациите и засега върви по график. Успехът е втори пореден за волейболистките в група В в перуанската столица Лима.

С пълен актив от шест точки България заема първото място, а Пуерто Рико остава на втора позиция с три.

Първият гейм премина без особени проблеми за България, но вторият беше далеч по-оспорван. До втората техническа пауза резултатът се движеше точка за точка, но след нея българките успяха да дръпнат напред. В третата заключителна част волейболистките от Пуерто Рико се предадоха лесно.

Най-резултатна за България беше Силвана Чаушева, която завърши с 13 точки, от които шест блокади. Гергана Димитрова завърши с 11, а Пуерто Рико Дали Сантана и Ана София Хусино се отчетоха с по седем.

В полуфиналния мач, който е в неделя рано сутринта България среща вторият от група А Перу. В другия двубой ще се изправят Колумбия и Пуерто Рико.

Българките стигнаха до важния турнир в Перу, след като спечелиха златния поток в Европейската лига. Сега те се борят с още пет отбора за първото място в турнира на претендентите. Победителят в надпреварата ще се класира за най-силния турнир - Лигата на нациите, през 2019 г.

dnevnik.bg