Чеченският президент Рамзан Кадиров връчи почетна титла на звездата на египетския национален отбор Мохамед Салах. Нападателят вече е почетен гражданин на републиката, като това беше съобщено от чеченския лидер.

Кадиров даде гала вечеря за тима на Египет, който избра Грозни за своя база по време на световното първенство. Отборът ще отпадне след груповата фаза, след като досега има две загуби. В понеделник египтяните играят със Саудитска Арабия във Волгоград.

"Тази вече подписах указ, който дава на големия футболист и член на египетския отбор и "Ливърпул", отличителна титла. Той е почетен гражданин на Чечения. Мохамед Салах заслужава тази титла и аз се радвам за него", каза Кадиров.

Чеченският президент позира до Салах по време на първата тренировка на Египет в Грозни. Тогава египтянинът беше разкритикуван, че е застанал до Кадиров. Появиха се дори твърдения, че той подкрепя действията на лидера на републиката.

Кадиров е обвиняван, че властите в Чечения потискат своите политически опоненти и дискриминират различните малцинства.

До момента от Футболната федерация на Египет отказват коментар за действията на Кадиров. Макар че Грозни и Чечения не приеха мачове на световното първенство, Египет избра да тренира там. Това стана заради мюсюлманското население в републиката.

dnevnik.bg