Напрежение разтърси ЦСКА покрай трансфера на Антон Недялков в "Лудогорец". Христо Стоичков, който е един от акционерите в "ЦСКА-София", призова собственика на клуба Гриша Ганчев да излезе и да каже дали му е давал пари.

Реакцията на Стоичков дойде след твърдения, че той може да има пръст в преминаването на Недялков в "Лудогорец". Бившият нападател на националния отбор заяви от Москва, където е анализатор на БНТ по време на световното, че от половин година не е чувал защитника.

Напрежението се зароди часове след обявяването на трансфера на Недялков. Росен Петров-Животното, който ръководи най-влиятелната фенска фракция на ЦСКА - Animals, и който е близък до Ганчев, атакува директно Стоичков с публикация във "Фейсбук", като го обяви за велик футболист, но малък човек. Публикацията вече е свалена от стената на Петров.

В нея той твърдеше, че Стоичков е поставил ултиматум пред Ганчев да продаде Недялков в "Далас", защото в противен случай щял да се откаже публично от ЦСКА. Левият защитник беше основен играч на червените, но миналия декември беше продаден в американския отбор за 1.5 млн. долара. Това стана дни след като клубът обяви, че няма да продава важните си играчи.

В твърденията си Петров посочва, че е имало планирана подобна "схема" за преминаване на Фернандо Каранга в "Лудогорец", която включвала междинно привличане от руски клуб. По думите му Ганчев не допуснал това да се случи.

ЦСКА е на лагер в Австрия, където изигра втората си приятелска среща в подготовката си. Червените победиха с 3:0 японския "В-Варен" (Нагасаки) с головете на Тиаго Родригес, Кристиян Малинов и Едвин Джеси.

dnevnik.bg