Лудогорец" направи равенство 1:1 с шампиона на Азербайджан "Карабах" във втората си контрола от лятната подготовка. Българският първенец се представи на ниво, но направи много пропуски, които го лишиха от победа. Точен за седемкратните шампиони беше Якуб Шверчок преди почивката, а в 52-ата минута Дани Кинтана изравни за азерите.

Съставът, който беше участник в групите на Шампионската лига през миналия сезон оказа здрав отпор на тима от Разград.

През първата част "Лудогорец" игра много силно и създаде куп положения пред вратата на азерите. Последният пас обаче убягваше на седемкратния първенец, който разчиташе главно на силни пробиви по крилата на Джоди Лукоки и Върджил Мисиджан.

Едва в 36-ата минута успя да открие, като точен беше Шверчок. Марселиньо открадна топката в средата на терена и веднага я пусна към поляка, който изскочи зад защитата и с хубав удар преодоля вратаря на "Карабах".

До почивката "Лудогорец" пропусна още две много добри възможности да се разпише и да убие интригата в срещата.

През втората част Пауло Аутуори направи много промени, но те не донесоха желания ефект. Азербайджанският отбор започна да гледа по-смело към вратата на "Лудогорец" и много бързо след паузата успя да изравни.

В 52-ата минута Дяков сбърка и позволи на азерите да откраднат, топката беше върната към Кинтана и той от границата на наказателното поле вкара.

До края на двубоя инициативата беше в "Лудогорец", но българският шампион не се възползва. В 68-ата минута тимът от Разград получи и дузпа, но тя беше пропусната от Клаудиу Кешеру.

Следващият мач на "Лудогорец" е срещу елитния руски "Ахмат" (Грозни). Двубоят е във вторник 26 юни на стадион "Йенбах".

"Доволен съм, тази сутрин тренирахме, а след това се изправихме срещу много добър противник. Опитах се да дам равни минути на всички футболисти, защото все още ги опознавам. Резултатът не е важен, и двата противника, срещу които играхме, са различни. "Карабах" беше по-агресивен", каза мениджърът Аутуори след мача.

Той сподели впечатленията си и от привличането на Антон Недялков.

"Запознат съм с качествата на Недялков. Той ще вдигне конкуренцията в отбора. "Лудогорец" винаги трябва да бъде отворен към добри трансфери, ако имаме възможност да привлечем добър футболист, със сигурност ще го направим", коментира бразилецът.

dnevnik.bg