В последния ден от второто завъртане в груповата фаза се очаква разплитане на развръзката в групи G и H. Двубоите започват в 15 ч. със сблъсъка Англия срещу Панама, а в 18 и 21 ч. са срещите от група Н – Япония срещу Сенегал и Полша срещу Колумбия.

След победата в първия си мач Англия се устремява към осминафиналите. Дотук "Трите лъва" се справи с Тунис, но имаше някои затруднения, след като се нуждаеше от победен гол на Хари Кейн късно в срещата. В случай, че спечели и срещу Панама английският отбор ще бъде сигурен осминафиналист заедно с Белгия, който вече има шест точки.

"Във втория мач трябва да бъдем по-точни в завършващата фаза и да не чакаме толкова късно, за да бележим голове. Последните дни минаха добре и сме готови за мача", каза Саутгейт.

Селекционерът на Англия обаче предупреди футболистите си да не се отпускат срещу наглед лесният противник. Основната новина в английския лагер беше грешка, която доведе до предварителното изпращане на титуярния състав до медиите за мача.

"Такива неща се случват. Аз знам, че медиите понякога не са ни приятели, затова нека сами да решат дали да ни помогнат или не", каза още Саутгейт.

В дните преди мача контузия лекуваше Деле Али, който обаче взе участие в последната тренировка. Именно това е и основният въпрос преди двубоя.

Двубоят между Англия и Панама е в Нижни Новгород от 15 ч.

В група Н ситуацията е много по-завързана, след като Сенегал и Япония имат по три точки и играят помежду си. "Самураите" победиха Колумбия с 2:1 след много силен мач, но по традиция не се представят успешно срещу африкански отбори напоследък. В последните си две срещи японците загубиха и завършиха наравно с тимове от Африка.

На световни първенства обаче азиатците имат две победи и поражение срещу африканци. Япония не може да разчита на една от големите си звезди Кейсуке Хонда, който е контузен.

Мачът в Екатеринбург е с голям залог, като победителят от него ще направи крачка към осминафиналите. За Сенегал то може да е второ след 2002 г., когато в тима играеше настоящият треньор Алиу Сисе.

"Силата на Сенегал срещу техниката и качеството при подаванията на Япония, това се говори преди мача, но аз не го виждам така. Мисля, че и двата отбора си приличат много и мисля, че малките детайли ще решат срещата", обясни Сисе.

Другият мач от групата между Полша и Колумбия в Казан е още по-важен. Победителят може да заформи троен възел в групата, а загубилият ще си тръгне от Мондиала. Равен резултат обаче може да се окаже самоубийствен за отборите.

"Мачът е много важен, защото излизаме срещу много опитен и силен отбор. Загубата на Полша в първия мач не ни заблуждава. Този отбор не е само Левандовски, но ако искаш да ги победиш трябва да ги опазиш", каза треньорът на колумбийците Хосе Пекерман.

Очаква се звездата на отбора Хамес Родригес, който остана на пейката срещу Япония да се завърне сред титулярите.

Треньорът на Полша Адам Навалка пък обясни, че емоцията ще води тима му напред. Според специалиста всички в отбора са разгневени от изхода на първия мач.

dnevnik.bg