Сръбската футболна федерация подаде официално оплакване срещу съдията Феликс Брих, който ръководи двубоя срещу Швейцария. В петък "кръстоносците" победиха сръбския тим с 2:1 в много драматичен двубой.

Малко повече от 24 часа след срещата от сръбската федерация определиха двубоя като "брутална кражба". Шефът на федерацията Славика Кокеза обвини ФИФА за определянето на съдийските наряди.

"Цялата работа, която се върши от ФИФА не е нормална. Знаем, че голяма част от швейцарското население е от германци и въпреки това пратиха немски рефер", каза Кокеза.

От сръбския отбор претендират за неотсъдена дузпа през втората часат, когато голмайсторът Александър Митрович беше задържан от Щефан Лихтщайнер и Фабиан Шер, но съдията отсъди нарушение в атака.

"Ние ще се оплачем, но честно казано не вярвам нещо да се промени. Според мен всичко беше режисирано, за да ни ощетят", каза още Кокеза.

Капитанът на Сърбия Александър Коларов също не остана доволен. "Да сложиш съдия от Германия в мач на Швейцария е все едно да има съдия от Черна гора на наш мач", каза защитникът.

Шефът на сръбския футбол поиска и наказание за двамата голмайстори на Швейцария. Гранит Джака и Джердан Шакири предизвикаха скандал, след като изобразиха герба на Албания – двуглав орел с ръце. Сърбите приеха това като директна провокация към тях.

dnevnik.bg