Германският футболен съюз се извини на членовете на шведския национален отбор за провокациите след драматичния край на двубоя им от световното първенство в Русия. С гол в 95-ата минута световните шампиони постигнаха инфарктна победа с 2:1 и запазиха шансове да продължат в следващата фаза.

След попадението играчите на бундестима се радваха бурно край скамейката на шведите, което предизвика голямо напрежение. Стигна се до размяна на реплики и бутане между хора от щабовете на двата отбора. След срещата скандинавците изразиха възмущение от поведението на своите опоненти и ги обвиниха в липса на уважение.

"Част от лидерите на техния отбор празнуваха, като тичаха към нас, крещяха в лицата ни и правеха жестове. Това наистина ме подразни и вбеси. Борихме се здраво през целия мач и е редно в края съперниците да си стигнат ръцете. Затова се ядосах толкова от случилото се", заяви селекционерът на Швеция Яне Андерсон.

Колегата му Йоахим Льов отрече футболисти или хора от щаба му да са провокирали шведите. "Кой е правил жестове? Аз ли? Не видях нищо такова. Бяхме концентрирани върху други неща. Просто се прегръщахме, бяхме развълнувани. Не видях никакви агресивни жестове към шведската скамейка", каза селекционерът на Германия.

Въпреки обяснението му от лагера на Германия поднесоха своите извинения към шведите.

"Беше много емоционален мач и в края имаше прекалено емоционална реакция или жест от нашия супервайзер към шведската скамейка. Това не е нашият стил. Извиняваме се на шведския треньор и отбора му", се казва в краткото изявление на Германския футболен съюз.

dnevnik.bg