Легендата на Аржентина Диего Марадона подкрепя родината си във всеки мач на световното първенство, но пожела да се срещне с играчите преди решителния двубой с Нигерия. Южноамериканците имат само точка от първите си две срещи, а съдбата им не е само в техни ръце, след като се нуждаят от помощ от Хърватия, за да продължат напред.

Марадона е пожелал да се види с играчите преди двубоя във вторник. Легендарният футболист е казал, че ще вземе някои от съотборниците си от състава през 1986 г., който спечели титлата.

"Трябва да защитим нашата чест. Бесен и съм много разочарован, защото Хърватия се подигра с нас. Все пак не говорим за отбор като Германия, Бразилия, Холандия или Испания, нужни са мерки", каза Марадона пред венецуелската телевизия Telesur.

Носителят на "Златната топка" обвини президента на Аржентинската футболна федерация (АФА) Клаудио Тапия за лошата атмосфера в отбора.

"Има си виновник за всичко и това е президентът на АФА. Всички приеха исканията на Сампаоли, когато той дойде с всякакви компютри, дронове и 14 помощника. Вижда се, че Тапия няма абсолютно никаква власт или не я упражнява", каза още легендата.

В същото време съотборникът на Марадона от шампионския тим през 1986 г. Рикардо Джусти направи интересно разкритие. Дефанзивният халф, който игра във всеки мач на първенството в Мексико каза, че Лионел Меси и Хавиер Маскерано ще определят състава и тактиката за мача с Нигерия.

"Меси и Маскерано ще изберат тактиката. Ако Сампаоли иска да бъде на пейката по време на мача, може да го направи. Ако не желае, няма да има проблеми", каза Джусти след среща с главния мениджър на аржентинския състав Хорхе Буручага.

Ветаранът в тима Маскерано обаче отрече да има проблеми със селекционера Сампаоли. "Ние говорихме как можем да подобрим представянето си, защото и най-добрите треньори се нуждаят от съвети на играчите, все пак ние сме на игрището. Проблеми обаче нямаме, ние не сме лицемери", каза опитният играч.

Дневник