Бившият №1 Анди Мъри спечели впечатляваща победа в едва втория си мач за 2018 г. Шотландецът се справи със Стан Вавринка на старта на турнира на тревни кортове в Ийстборн 6:1, 6:3 само за 1.19 часа. Надпреварата е последна подгряваща преди третия турнир от Големия шлем "Уимбълдън".

Мъри се завърна на корта едва преди седмица, когато загуби от Ник Кириос. Срещата беше първа за него от миналогодишния "Уимбълдън". Този път обаче шотландецът показа, че навлиза във форма, за да победи носителя на три титли от Големия шлем Вавринка. Швейцарецът също дълго време лекуваше травма в коляното. За него завръщането през 2018 г. не е толкова успешно и остава с отрицателен баланс – пет победи и девет поражения.

Победата е 11-а за Мъри срещу Вавринка в 19 мача. Дотук шотландецът три пъти се е изправял срещу швейцареца на трева и никога не е губил.

В Ийстборн Мъри се възползва по отличен начин от грешките на съперника си. Въпреки че записа осем аса Вавринка не беше стабилен в първия си сервис, на който спечели само 53% от точките. Шотландецът спаси и четирите точки за пробив, които даде на швейцареца, а в същото време го проби четири пъти от осем възможности.

В първия сет решаващ се оказа пробивът в четвъртия гейм, когато Мъри поведе с 3:1. Последва нов пробив при следващото подаване на швейцареца. Във втората част отново имаше два пробива – в петия и деветия гейм.

На осминафиналите ще има изцяло британски сблъсък, след като Мъри ще се срещне с Кайл Едмънд. Англичанинът, който вече е първа ракета на Великобритания е втори поставен в турнира и почиваше в първия кръг.

Дневник