Европейската футболна централа (УЕФА) прие промяна от новия сезон в европейските клубни турнири, след като разреши продажбата на алкохолни напитки на стадионите. До момента това беше забранено, като алкохол не се предлагаше на територията на стадионите.

След последното заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА в Киев обаче е приета поправка на член 36 от Правилника за турнирите. Тя вече гласи, че "домакините на мачовете могат да продават и сервират алкохол на своите стадиони, в случай че това се позволява от националния или местния закон".

Така за сезон 2018-2019 в Шампионската лига всички участници ще могат да предлагат бира на своите фенове. В голяма част от местните първенства това е позволено, като в Германия забрана няма. Там обаче се сервира бира с ниско съдържание на алкохол.

Феновете в Англия ще могат да се възползват от разрешението, но само частично. Те могат да си купуват бира, но според местните правила нямат право да консумират алкохолни напитки, докато са на местата си на трибуните. Който си купи бира, ще трябва да я изпие преди да заеме мястото си.

На световното първенство, което се провежда в момента в Русия, консумацията на алкохол е позволена.

Дневник