Франция и Дания изиграха скучен мач и бяха "възнаградени" с чести освирквания на "Лужники". Нулевото равенството помежду им остави "петлите" начело в група С, а датчаните останаха втори.

В другата среща Перу се наложи с 2:0 срещу Австралия.

Мачът между Франция и Дания ще се започни с това, че беше 79-ият за Дидие Дешан начело на "петлите". С това селекционерът изравни рекорда на Раймон Доменек.

Срещата започна спокойно и без интересни моменти. Първият удар към една от вратите дойде в 15-ата минута, когато Оливие Жиру пробва да отбележи, но вратарят на съперника изби в ъглов удар.

В средата на полувремето и двата отбора имаха претенции за дузпи, но сигнал не последва. Французите бяха по-дейни, като имаха още няколко удара. Усман Дембеле и Жиру имаха опити, но и те бяха неуспешни.

И след почивката картината се запази и ударите отсъстваха от играта. Едва в 70-ата минута, секунди след влизането си в игра, Набил Фекир стреля опасно от разстояние, но прати топката покрай дясната греда. Отново той десетина минути по-късно отправи силен удар, но Каспер Шмайхел спаси.

До края скуката продължи, а освиркванията от трибуните се усилваха и ставаха по-чести.

Мачът между Австралия и Перу също имаше спокойно начало. В 18-ата минута южноамериканците поведоха с гола на Андре Карийо. Паоло Гереро овладя вляво и подаде надясно, а Карийо с диагонален удар даде преднина на отбора си.

Десет минути по-късно Том Рогич стреля, но Педро Гайесе защити вратата си. Малко преди почивката Трет Сейнсбъри игра с глава, а топката мина покрай вратата.

В началото на втората част перуанците удвоиха преднината си. Флорес опита подаване и след рикошет топката попадна в Гереро, който отблизо стреля и вкара.

Азиз Бехич имаше добра възможност да намали изоставането на Австралия. В 60-ата минута той стреля отблизо, но от голлинията играч на съперника изби.

Дневник