Без мечти човек е загубен. Това казва Григор Димитров в интервю за "Скай спорт", цитиран от tennisworldusa.org. Българският тенисист говори за големите си мечти в личен и професионален план.

"Винаги има мечти. Аз мечтая в съблекалнята преди мачовете, както и през деня. Ако си силен психически, мисля, че мечтата ти е на път. Бих се радвал да имам прекрасно семейство един ден, да спечеля титли от Големия шлем. Бих се радвал децата ми да ме видят как играя преди да се оттегля", казва 27-годишният Димитров.

По думите му това са "простички неща", като за всяко от тях трябва да се измине дълъг път.

Сайтът цитира и изказване на Димитров пред списание ОК, в което той казва, че постоянните пътувания не улесняват връзката му с певицата Никол Шерцингер. "Мисля, че успехите и на двама ни идват, защото си помагаме взаимно. Големите разстояния и графикът ни са трудност, но това е."

Българинът говори за семейството си и за подкрепата на родителите си. "Баща ми ме научи да играя тенис, даде ми основата за това, което правя в момента. Днес питам родителите си: "Ако не бях започнал с тениса, какво щях да правя", а те ми казват: "Пред теб нямаше друг вариант". Те знаеха моята слабост и без да си напиша домашното, не ме пускаха на тренировка", разказва тенисистът.

Димитров насочва вниманието си към "Уимбълдън". Преди турнира от Големия шлем той участва в два демонстративни турнира.

В първия си мач от The Boodles 2018 българинът се наложи със 7:6 (4), 6:1 срещу Стефанос Циципас за малко повече от час. "Готвя са много сериозно за "Уимбълдън", както за всеки друг турнир. Тревата е много близо до сърцето ми. Опитвам се да играя възможно най-много, защото сезонът на трева е твърде кратък", заяви Димитров след двубоя.

Дневник