Звездата на Аржентина Лионел Меси заяви, че със съотборниците му са били уверени, че ще се класират за осминафиналите. Небесносините се промъкнаха в следващата фаза след драматичен развой на мачовете в група D и победа с 2:1 срещу Нигерия.

Успехът дойде след късен гол на Маркос Рохо. Самият Меси вкара първия гол в 18-ата минута след отлично поемане на топката и хубав удар.

"Знаехме, че ще спечелим. Бяхме уверени, че Бог ще ни помогне и че всичко ще завърши добре. Не очаквахме да се стигне до усложненията с изравняването, нито да страдаме толкова много", каза нападателят.

По думите му след гола на Виктор Моузес от дузпа в началото на второто полувреме със съотборниците му са се изнервили. "Имахме усещането, че времето върви по-бързо. Затова започнахме да атакуваме и да притискаме повече. Така успяхме и да вкараме", продължи той.

Селекционерът Хорхе Сампаоли също заяви, че отборът е вярвал в победата. "Увереността направи този резултат възможен", посочи той.

В осминафиналите Аржентина среща Франция. "Този мач също ще бъде труден. Трябва да сме много сплотени, за да спечелим", смята Сампаоли.

Меси, който преди два дни стана на 31 години, заяви, че се чувства щастлив. "Щеше да е много болезнено да отпаднем толкова рано", каза нападателят.

Дневник