Григор Димитров е шести в схемата на "Уимбълдън". Мястото на българския тенисист съответства с позицията му в световната ранглиста.

На върха в схемата за турнира от Големия шлем е Роджър Федерер. Миналогодишният шампион беше изпреварен от Рафаел Надал в световната ранглиста, но въпреки това ще най-високо поставен за "Уимбълдън".

След него в схемата се нареждат Надал, Марин Чилич, Александър Зверев, Хуан Мартин дел Потро и Димитров. Новак Джокович, който е 17-и в света, е поставен под номер 12.

В първия си мач от демонстративния турнир The Boodles 2018 във вторник вечерта българинът се наложи със 7:6 (4), 6:1 срещу Стефанос Циципас за малко повече от час. "Готвя са много сериозно за "Уимбълдън", както за всеки друг турнир. Тревата е много близо до сърцето ми. Опитвам се да играя възможно най-много, защото сезонът на трева е твърде кратък", заяви Димитров.


Най-големият успех на българина на "Уимбълдън" е участието му в полуфиналите през 2014 г. Тогава той отстрани любимеца на публиката Анди Мъри в четвъртфиналите, но след това загуби от Новак Джокович в много оспорван мач.

При жените интерес привлече включването на седемкратната шампионка Серена Уилямс сред поставените. Американката е 25-а в схемата, въпреки че е 184-а в света. Това предизвика недоволството на Доминика Цибулкова, която е 32-а в ранглистата на WTA, но не е сред поставените на "Уимбълдън".

Надпреварата започва на 2 юли.

dnevnik.bg