Световният шампион Германия отпадна от световното първенство след драматична развръзка в последния кръг от група F. Бундестимът не успя да победи аутсайдера Южна Корея, губейки с 0:2 от корейците. Двубоят в Казан се игра изцяло пред вратата на азиатците, но германските футболисти не направиха достатъчно да пречупят корейците.

Ким Йонг-Гвон изведе Корея напред в добавеното време. Първоначално попадението беше отменено, но след намеса на технологията за видеоповторения (VAR) голът беше зачетен и Корея спечели. Второто попадение беше дело на Хьон Мин-Сон в шестата минута на добавеното време, след като Мануел Нойер вече беше напуснал вратата си, опитвайки да помогне в атака.

В другия мач Швеция игра достойно, борейки се за своето и буквално разби Мексико с 3:0. Скандинавците направиха много силен мач срещу "ацтеките", които дотук имаха две победи и победиха благодарение на точни изпълнение на защитниците Аугустинсон и Гранквист, и автогол на Алварес.

Благодарение на тази победа шведите излизат като първи от групата след по-добра голова разлика от корейците – 5:2 срещу 3:4. И двата отбора са с по шест точки. Германия остава последен с три точки, записвайки две загуби.

За шести път действащият световен шампион напуска в груповата фаза. Това се случва за четвърти през 21-и век, след като преди това Франция отпадна през 2002 г., Италия през 2010 г. и Испания преди четири години. Другите шампиони, които са отпадали са Италия през 1950 г. и Бразилия 1966 г.

Швеция и Мексико ще чакат своите съперници на осминафиналите от тимовете от група Е. Преди последните мачове там Бразилия и Швейцария са с по четири точки, а Сърбия има три.

dnevnik.bg