Шампионът на Германия "Байерн" (Мюнхен) ще започне защитата на титлата си в Бундеслигата срещу "Хофенхайм". Днес беше обявена програмата за новия сезон, като двата отбора ще открият първенството на 24 август на стадион "Алианц арена".

Това ще бъде първият официален двубой за новия треньор на баварците Нико Ковач. Хърватинът ще бъде представен на 1 юли, когато започва подготовката на тима.

Първият кръг в Бундеслигата ще предложи сблъсък между два от претендентите за класиране в зона Шампионска лига - "Борусия" (Дортмунд) и "Лайпциг". Наскоро "биковете" обявиха, че са си осигурили услугите на талантливия треньор на "Хофенхайм" Юлиан Нагелсман. Германецът ще поеме "Лайпциг" от 2019 г.

Първото дерби в германския футбол между "Байерн" и "Борусия" ще се изиграе през уикенда на 10-11 ноември, когато домакини ще бъдат жълто-черните. Вторият двубой на "Алианц арена" e на 6-7 април.

От сезон 2002-03 Бундеслигата стартира с домакинство на шампиона в петък вечер. "Байерн" ще открие надпреварата за шеста поредна година, като баварците са устремени към рекордна седма поредна титла.

dnevnik.bg