ЦСКА не успя да спечели за пръв път от началото на лятната си подготовка, след като завърши 0:0 с шампиона на Украйна "Шахтьор" (Донецк). Червените, които дотук имаха три победи, срещнаха много сериозен съперник, който игра осминафинал в последното издание на Шампионската лига.

За "Шахтьор" игра бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш, който беше и една от сериозните заплахи за българската врата. Бразилецът, който е ново попълнение в тима от Донецк, се представи на ниво.

Първата опасност в мача беше на сметката на ЦСКА, като още в четвъртата минута червените стигнаха до вратата на украинците. Футболист на "Шахтьор" игра с ръка в наказателното поле, но въпреки протестите на червените, дузпа не беше отсъдена.

Пет минути по-късно украинският шампион имаше отличен шанс да поведе, но Георги Китанов се намеси добре.

През първата част ЦСКА разчиташе на контраатаки, но опитният тим на "Шахтьор" не допусна никаква изненада. В 33-ата Николай Бодуров се намеси добре в защита и предотврати сигурен гол за украинците.

В 54-ата минута доба атака за "Шахтьор" завърши с удар на Алан Патрик, но Георги Китанов се справи и изби.

До края на мача се играе предимно пред българската врата, но и ЦСКА имаше шансове след контраатака. При една от тях в 85-ата минута Тонислав Йорданов пропусна отличен шанс да се разпише.

ЦСКА ще има още контрола на австрийска земя като на 2 юли ще срещне датския "Брьондби". Тимът ще има официално представяне на стадион "Българска армия" на 7 юли срещу "Царско село".

Дневник