Отпадането на Аржентина от световното първенство и критиките за представянето на отбора не притесняват селекционера Хорхе Сампаоли. След осминафинала с Франция специалистът обясни, че не мисли за напускане.

"Разочаровани сме от отпадането, но изобщо не мисля за оставка. Естествено, че всички искахме да стигнем далеч и аз не спрях да вярвам, че можем да спечелим турнира. В крайна сметка обаче напускаме надпреварата и това е много болезнено" заяви Сампаоли.

Според него невинаги усилията са възнаградени и този път Аржентина не е имала късмет.

"Играчите положиха големи усилия, но това бе много труден двубой. За съжаление не постигнахме това, което искахме и сме тъжни. Опитахме всичко, за да направим така, че да използваме най-добрия играч в света, какъвто е Меси. Понякога се получаваше, друг път не. Не се отказахме и в самия край имахме положение да изравним и това е нещо, което трябва да бъде отчетено".

Междувременно ветеранът в аржентинският тим Хавиер Маскерано обяви, че се отказва от националния отбор. 34-годишният халф изигра 147-ия си мач за южноамериканците , който се оказа и последен за него.

"Надявам се, че в бъдеще тези хлапета ще постигнат големи успехи, но за мен краят дойде. От днес аз вече ставам просто поредния фен на Аржентина", каза ветеранът.

Маскерано записа участия на четири световни първенства и дебютира за Аржентина през 2003 година.

Дневник