Двукратният шампион на "Уимбълдън" Анди Мъри няма търпение да се завърне кортовете в "Ол Инглънд клъб" след една година отсъствие. Шотландецът напусна миналогодишната надпревара заради контузия и след дълго лечение отново е готов за игра. Мъри, който в момента заема 156-о място в света, ще започне в първи кръг срещу Беноа Пер.

"Чувствам се добре, чувствам се свеж и съм готов за игра. Малко е странно, защото обикновено в това време от годината съм много нервен, но сега не е така", каза Мъри.

Той не е слаган сред фаворитите за титлата и изрази задоволство от факта, че за първа година му е по-спокойно в подготовката за "Уимбълдън". Той има едва три официални мача в последната година, като загуби два от тях. Преди "Уимбълдън" Мъри участва в турнирите на трева в Куинс и Ийстборн.

"Доволен съм, че за пръв път не се говори толкова за мен, няма напрежение и очаквания, което ми позволява да се концентрирам напълно върху играта си. Разбира се не крия, че преди ми харесваше да има напрежение, да има нерви, когато си на върха това те зарежда и те държи в кондиция. Сега е малко по-различно, аз съм в различна ситуация", добави шотландецът.

Той уточни, че влиза в турнира без очаквания и ще играе ден за ден. За пръв път от 2006 г. той не е най-високопоставеният британец на "Уимбълдън", след като първа ракета на Великобритания е Кайл Едмънд.

Друг двукратен шампион Рафаел Надал (2008 и 2010 г.) не е притеснен преди турнира. Световният №1 спечели 11-а рекордна титла на "Ролан Гарос" и сега влиза в добра форма в сезона на трева.

"Към мен очакванията винаги са високи, аз самият си поставям такива. Тук съм, за да играя добър тенис и да постигна добър резултат, ако мога. Специалното на "Уимбълдън" обаче е, че формата не играе толкова голяма роля", каза Надал.

Според испанеца няма значение колко мача на трева си имал преди "Уимбълдън", защото ситуацията на тези кортове е по-различна.

"Тревата е единствената настилка, която се променя в течение на турнирите и това е различното. Трябва да намериш ритъма си и да се нагодиш към условията. Не е важно дали си изиграл три или 20 мача преди това", добави още левичарят от Майорка.

Световният №1 ще започне срещу представителя на Израел Дуди Села.

Дневник