Бразилският национален отбор се класира за четвъртфиналите на световното първенство по футбол. Воденият от Тите състав се наложи с 2:0 срещу Мексико.

"Селесао" изигра най-добрия си мач на първенството в Русия и заслужи мястото си в следващата фаза. Успехът в Самара дойде след головете на Неймар и Роберто Фирмино.

Следващият съперник на Бразилия ще е победителят от мача между Белгия и Япония.

"Селесао" стана най-резултатният отбор в историята на световните първенства. С двата си гола срещу Мексико южноамериканците вече имат общо 228 попадения на световни финали, като оставиха Германия (226) на второто място.

Мексиканците отново не можаха да се справят с осминафиналите. Те приключиха в тази фаза на световното за седми пореден път.

Мексиканците започнаха добре мача с организирана игра. Постепенно бразилският отбор пое контрол и се насочи в нападение.

"Селесао" организира няколко хубави и опасни атаки през първата част. Най-доброто положение дойде в 25-ата минута, когато Неймар влезе от ляво в наказателното поле и отблизо стреля, но Гийермо Очоа спаси с адна ръка.

Малко по-късно вратарят на мексиканците се справи и с удар на Габриел Жезус.

Бразилците продължиха да атакуват и да създават повече опасности и след почивката. Тогава дойдоха и головете на Неймар и Фирмино.

dnevnik.bg