Серена Уилямс започна успешно опита си за спечелване на осма титла на "Уимбълдън". Американката се наложи със 7:5, 6:3 срещу холандката Аранча Рус.

Седемкратната шампионка, която е 25-а в схемата, имаше големи затруднения в двубоя, но се справи. В следващия кръг тя очаква победителката от мача между българката Виктория Томова и Тереза Смиткова.

"Тя игра много силно. Това е тенисът - трябва да си подготвен за всичко. Щастлива съм, че преминах през това. Не показах най-добрата си игра, но и това ще стане", каза Уилямс.

Американката посочи, че тепърва се настройва към играта на трева - нещо, което ѝ е липсвало в последните две години. Тя пропусна миналия сезон на тази настилка заради бременността си и раждането на дъщеря си Алексис Олимпия.

Уилямс имаше колебания с вкарването на първия си сервис. Тя започна мача с ранен пробив за 2:0, но съперничката ѝ изравни бързо.

Последва размяна на сервис-геймове, за да се стигне до 12-ия гейм, когато американката нанесе решителен удар. Тя поведе с 40:15 при сервис на Рус и използва втората си възможност за спечелването на сета.

Холандката продължи да играе стабилно и с увереност и поведе с 3:1 във втория сет. В познатия си непримирим стил Уилямс се вдигна и влезе в силна серия.

С два пробива тя поведе с 5:3. Седемкратната шампионка сервираше за победата, но трябваше да прояви търпение в дълъг гейм, в който улови шестия си мачбол и премина във втория кръг.

dnevnik.bg