Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга се завърна в игра с гол. Бразилският нападател отбеляза един от головете при 3:3 срещу "Брьондби".

Това беше последната приятелска среща за червените по време на лагера в Австрия. Воденият от Нестор Ел Маестро отбор се прибира в България, а в събота ЦСКА ще представи отбора си за новия сезон в контрола с "Царско село".

Почивка за мача с "Брьондби" получиха Данте Стипица, Николай Бодуров и Рубен Пинто, докато Кирил Десподов, Стойчо Атанасов, Слави Петров и Александър Георгиев не играха заради травми. Каранга се завърна след продължително възстановяване на контузия в коляното.

Датчаните поведоха с два гола на Анте Ерцег. Между попаденията ЦСКА имаше възможности, открили се пред Каранга, но нападателят не успя да вкара.

В 29-ата минута Ерцег стреля и след рикошет резултатът беше открит. Последва стабилна игра за червените, като Каранга се постара да изравни, но без успех. В 42-ата минута при бърза атака Ерцег получи и стреля, отново се получи рикошет и "Брьондби" увеличи преднината си.

Веднага след това ЦСКА намали чрез Каранга. Бразилецът получи вдясно в наказателното поле и веднага отправи удар. Стражът на съперника се намеси, но въпреки това топката влезе във вратата му.

На почивката в "Брьондби" бяха направени куп промени, докато при единствената смяна в състава на червените Жоржиньо влезе на мястото на Едвин Джеси. Второто полувреме започна с нов гол за датчаните. Малко след това ЦСКА получи дузпа, но Каранга стреля в средата и вратарят спаси.

Въпреки това червените бързо изравниха с головете на Жоржиньо и Тиаго Родригес до 65-ата миинута. Най-напред новопривлеченият Жоржиньо вкара с удар в долния десен ъгъл. По-късно Родригес стреля от разстояние и прати топката на същото място за 3:3.

До края и двата отбора имаха възможности, но не се стигна до нови голове.

dnevnik.bg