Селекционерът на Белгия Роберо Мартинес похвали футболистите си за проявения характер при успеха срещу Япония. Отборът му направи впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2 и се класира за четвъртфиналите на световното първенство.

С успеха съставът си осигури среща с петкратния световен шампион Бразилия.

"На световно първенство искаш да си перфектен, но най-важно е да продължиш и да печелиш. Тук става дума за личности, за фокус, за желание, за непримиримостта на играчите", каза Мартинес.

Испанецът заяви, че мачът е бил изпитание за характера на отбора му. "Видяхте реакцията на резервите ни, които влязоха, за да спечелим двубоя".

Двама от резервните играчи имаха ключова роля, като вкараха за обрата - Маруан Фелайни изравни в 74-ата минута, а Насер Шадли отбеляза победния гол в 94-ата минута.

Мартинес добави, че няма никакви забележки, след като отборът е минал в следващия кръг. "Днес трябва да се гордеем с този отбор и да продължаваме да вярваме."

По думите му Белгия трябва да опита да се възползва от това, че срещу Бразилия няма да е в ролята на фаворит. Според него "селесао" е най-добрият отбор на световното.

dnevnik.bg