Ювентус" може да се окаже в ролята на големия фаворит за привличането на Кристиано Роналдо, твърди "Марка". Според водещия испански спортен всекидневник италианците са влезли в контакт с "Реал" (Мадрид) в опит да вземат португалеца.

Клаузата за откупуването на носителя на "Златната топка" е 1 млрд. евро. Въпреки това "бианконерите", а и самият Роналдо вярвали, че може да се постигне споразумение при далеч по-ниска сума, която да е изгодна и за двата клуба.

Италианският шампион бил готов да предложи на нападателя годишна заплата от около 30 млн. евро с договор за четири сезона.

След спечелването на Шампионската лига миналия сезон Роналдо загатна, че може да напусне "Сантяго Бернабеу". Ден по-късно при тържествата в Мадрид португалецът даде надежда на запалянковците, че ще остане.

Новият треньор на белите Хулен Лопетеги се надява да задържи голмайстора в състава си. След отпадането на Поругалия от световното Роналдо ще има месец почивка и ще трябва да се присъедини към отбора си за турнето в САЩ. Първият мач там е на 1 август срещу "Манчестър юнайтед".

"Реал" е свързван и с друг голям трансфер - на Неймар. Клубът отрече твърдения, че е предложил 310 млн. евро на ПСЖ за бразилския национал. Белите обявиха новината на TVE за лъжа и посочиха, че не са отправяли оферта нито към ПСЖ, нито към играча.

Дневник