Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов ще остане на поста. Той обяви, че продължава работата си въпреки провала на световното първенство.

Бундестимът, който спечели титлата преди четири години, отпадна още в груповата фаза. Германците завършиха последни в групата си след загуба с 0:2 от Южна Корея.

В навечерието на мондиала в Русия Льов подписа нов договор до 2022 г. След краха в Русия обаче той даде знак, че може и да си тръгне.

"Усещам, че въпреки критиките след отпадането ни има голяма подкрепа", каза Льов, който застана начело на германския отбор през 2006 г.

"Сега искам да положим основите на преобразяване с пълна отдаденост. Необходимо е време, но всичко може да е готово за началото на новия сезон за националните отбори през септември", заяви селекционерът.

Под неговото ръководство Германия спечели световната титла през 2014 г., като четири години преди това взе бронзовите медали. На Евро 2008 бундестимът стана втори, а след това през 2012 и 2016 стигна полуфиналите.

dnevnik.bg