Мария Шарапова отпадна изненадващо още на старта на "Уимбълдън". Рускинята допусна неочаквана загуба със 7:6 (3), 6:7 (3), 4:6 срещу сънародничката си Виталия Дяченко.

Мачът беше много оспорван и премина под дъжд от пробиви. Накрая след последния 13-и пробив и над три часа игра квалификантката стигна до победата.

В първия сет Шарапова имаше инициативата и три пъти пробиваше, но и в трите случая Дяченко мигновено връщаше пробива. В тайбрека шампионката от 2004 г. се наложи със 7:3 точки.

Във втората част Шарапова поведе с 3:0 и този път задържа преднината си. Тя сервираше за победата при 5:4, но съперничката ѝ направи решителен пробив и се спаси. В последвалия втори тайбрек Дяченко спечели също със 7:3.

Колебанията на Шарапова продължиха и в третия сет. В още два случая тя пробиваше и веднага след това се пропукваше в сервис-геймовете си. При 5:4 в своя ползва Дяченко направи решаващата стъпка и с поредния пробив стигна до победата.

Новак Джокович се класира с уверена игра и бърза победа за втория кръг на "Уимбълдън". Сръбският тенисист се наложи с 6:3, 6:1, 6:2 срещу Тенис Сандгрен.

Трикратният шампион стигна до успеха след 93 минути. Следващият му съперник ще е аржентинецът Орасио Себайос.

Джокович игра стабилно на начален удар, като допусна само една възможност за пробив в мача. Съперникът му се възползва, но това не му помогна да затрудни сърбина.

Носителят на 12 титли от Големия шлем грешеше далеч по-рядко, като приключи с 15 непредизвикани грешки срещу 35 на американеца.

Джокович взе първия сет след два пробива. Във втория той беше още по-убедителен, като Сандгрен стигна само до гейм. И в третата част сърбинът тръгна вихрено, като след два пробива дръпна с 3:0. Тогава тенисистът от САЩ върна единия, но с два поредни гейма на нула Джокович приключи мача.

Дневник