Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт постави много висока оценка на представянето на отбора си с мача с Колумбия. Съставът му спечели след дузпи и се класира за четвъртфиналите на световното.

Саутгейт остана впечатлен от способността на футболистите да се вдигнат след шока от късния изравнителен гол в добавеното време.

"Фантастично. Смятам, че заслужавахме този успех. Играхме добре през 90-те минути. Демонстрирахме решимост да се справим с разочарованието и запазихме спокойствие. Поздравления за всички играчи и за целия щаб", каза той пред Би Би Си.

"Дузпите са тежко нещо. Дълго говорехме за процеса на изпълнението им. Играчите запазиха самообладание и изпълниха указанията. Това е специален момент за нас. Работихме над техниката как трябва да се държим като отбор, за ролята на вратаря."

Следващото изпитание пред Англия ще е шведският отбор. "Наистина сме много радостни, но вече е време да мислим за Швеция, защото и срещу тях показателите ни не са добри. Често сме ги подценявали и това не трябва да се повтаря", каза Саутгейт.

Дневник