Българският национал по волейбол Николай Николов ще играе в шампиона на Португалия "Спортинг" (Лисабон) през новия сезон. "Лъвовете" представиха централния блокировач. Той се присъединява към опитния Тодор Алексиев, който подписа договора с отбора от Лисабон по-рано през лятото.

Николов е на 31 години, а през последния сезон игра в руския "Белогорие" (Белгодор). През това лято не взе участие в Лигата на нациите с екипа на националния тим, защото лекуваше контузия в рамото.

Лисабонските "лъвове" представиха 206-сантиметровия баскетболист като "сериозно оръжие, с което да преследват отново титлата на страната". "Спортинг" е шесткратен шампион на Португалия, като има и три купи при мъжете.

"За мен това е отлична възможност да натрупам още опит в една друга лига. Никога не съм бил в Португалия и не знам почти нищо за волейбола тук, но съм много развълнуван", каза Николов пред официалния сайт на "Спортинг".

Той изрази задоволство, че ще играе заедно с добрия си приятел Тодор Алексиев, и добави, че това е изиграло роля за трансфера.

В кариерата си Николов е играл за "Лукойл Нефтохимик", ЦСКА, италианския "Вибо Валентия", иранските тимове "Матин варамин", "Шахрдари", "Пайкан", както и руските "Енисей" и "Белогорие".

dnevnik.bg