Съперниците на Кубрат Пулев се отказват от мачове срещу него, защото ще загубят. Това обяви българският боксьор, след като насроченият за 1 септември двубой с Джарел Милър е пред провал.

Елиминационният мач за определяне на официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) трябва да се състои в София, но Милър няма желание да идва в България.

"На моите съперници не им отърва, защото знаят, че тук шансът да загубят е много, много голям. Изобщо не им е голям шансът и затова се отказват. Всичко е въпрос на договорки, на интереси. Когато става въпрос за много пари, когато става въпрос за различни интереси, е нормално да лавират и да гледат да избягат от такъв мач", обясни Пулев пред Би Ти Ви.

Според българския боксьор, ако срещата не се състои на 1 септември, ще се премине към вариант за бой в средата на октомври, евентуално срещу Хюи Фюри.

"Обявявам го тук пред вас, че следващият ми мач ще бъде в средата на октомври в "Арена Армеец" в София", каза още Пулев.

По-рано това лято от мач срещу Пулев в България се отказа и британецът Дилиън Уайт. Това предизвика гневна реакция от страна на Пулев.

dnevnik.bg