"Лудогорец" спечели Суперкупата за трети път. Шампионите се наложиха с 1:0 срещу "Славия" в дебюта на мениджъра си Пауло Аутуори.

Гола за успеха вкара Клаудиу Кешеру в 31-ата минута след подаване на Марселиньо.

Двубоят се игра пред малко публика на "Трейс арена" в Стара Загора. Това стана и най-слабо посетеният мач за Суперкупата.

Двата отбора вече насочват вниманието си към мачовете от евротурнирите. "Лудогорец" ще приеме "Крусейдърс" от Северна Ирландия в квалификациите на Шампионската лига следващата седмица, а "Славия" са домакин на "Илвес" (Тампере) в Лига Европа.

"Лудогорец" беше по-дейният отбор и създаде по-добри възможности. Белите трудно създаваха положения, като най-добрият им шанс дойде след силен удар на Галин Иванов от разстояние, но Ренан спаси.

В 15-ата минута при хубава атака Марселиньо получи вдясно в наказателното поле и стреля, но улучи гредата. "Славия" отвърна с удар на Иванов от фаул в 20-ата минута, но топката мина покрай вратата. Шест минути по-късно Марселиньо направи двойно подаване с Вандерсон и излезе срещу Стергиакис, но вратарят го изпревари.

"Лудогорец" успя да поведе в 30-ата минута. Натанаел опита удар, който не се получи, а Кешеру отклони топката към Марселиньо, който му я върна и румънският нападател отблизо вкара.

Три минути след това дойде мощният удар на Иванов, който беше спасен от Ренан.

В началото на втората част белите поискаха дузпа за нарушение на Сисиньо срещу Иванов, но сигнал не последва. По-късно Стергиакис спаси удари на Мисиджан, Густаво Кампаняро и Мисиджан.

Хвърлени от привържениците на "Славия" факли доведоха до спирането на мача за няколко минути. В края белите опитаха да притиснат съперника, но не можаха да вкарат. В заключителните секунди Якуб Шверчок стреля силно в наказателното поле, а вратарят на "Славия" спаси.

Дневник