Седемкратната шампионка на "Уимбълдън" Серена Уилямс победи французойката Кристина Младенович 7:5, 7:6 (2) в много оспорван сблъсък. Благодарение на големия си опит американката пречупи Младенович, с което се класира за четвъртия кръг.

Уилямс реализира 12 аса и допусна три двойни грешки в срещата. Тя подобри представянето си във втория сет и въпреки оспорвания резултат, контролираше мача. Американката вече има 322 победи в Лондон и продължава преследването на рекордна осма титла в английската столица.

Дотук Уилямс няма загубен сет през тази година, след като постигна трета поредна чиста победа. Преди това тя надделя над Аранча Рус и Виктория Томова.

"Работих много сериозно и упоритов, за да се върна на корта. Винаги когато изляза на корта опитвам да дам най-доброто от себе си. За мен е по-важно да показвам моята игра, а не толкова кой е срещу мен от другата страна на мрежата", каза Уилямс след мача.

Тя беше искрена, че не се намира в най-доброто си състояние, но се бори във всичките си двубои.

В следващия си мач Уилямс ще се изправи срещу квалификантката от Русия Евгения Родина. Рускинята, която е 120-а в света, изненадващо победи Мадисън Кийс със 7:5, 5:7, 6:4.

Първият сет беше много оспорван, като Младенович имаше предимство при всички по-дълги разигравания. Тя успя да направи пробив в петия гейм, с който поведе с 3:2, след което го затвърди. В края на сета обаче Уилямс се събра, върна пробива и изравни при 5:5.

Последваха още два гейма на сметката на американската тенисистка, с което тя затвори частта със 7:5 след 47 минути.

Вторият сет започна с два поредни гейма за Уилямс, но Младенович върна пробива, а по-късно и изравни. Резултатът започна да се движи гейм за гейм, като французойката имаше много по-големи трудности да печели подаването си.

В 12-ия гейм Младенович поведе с 30:0, но бързо допусна две двойни грешки, с които отново усложни ситуацията си. Все пак тя се справи, спаси и мачбол, за да вкара сета в тайбрек.

В него Уилямс вдигна темпото, а Младенович започна да допуска лесни грешки, което бързо се отрази и бившата №1 в света поведе с 4:0.

Американката даде само две точки на Младенович и си гарантира продължаване напред, както и влизане във втората седмица на турнира.

В мач на корт №1 по-голямата от сестрите Уилямс – Винъс отпадна. Петкратната шампионка в Лондон отстъпи на холандката Кики Бертенс след много оспорван мач 2:6, 7:6 (5), 6:8, продължил 2.41 часа.

Уилямс, която преди година игра финал срещу Гарбине Мугуруса, а още 12 месеца по-рано, беше на полуфинал, отпада в трети кръг едва за трети път в кариерата си. 38-годишната ветеранка допусна седем двойни грешки и не беше стабилна при сервисите си, спечелвайки 66% от точките. Бертенс беше по-концентрирана в решаващите моменти, което ѝ позволи да продължи напред.

В следващия кръг холандката ще срещне победителката от двубоя между Каролина Плишкова и Моника Бузарнеску.

dnevnik.bg