Българинът Адриан Андреев дебютира с убедителна победа в юношеския "Уимбълдън". 17-годишният тенисист имаше нужда от 69 минути, за да се класира за втория кръг след успех с 6:3, 6:3 срещу бразилеца Матеус Алвеш.

Андреев, който е поставен под №7 в турнира, започна трудно мача, но след това беше безупречен. Още в първото си подаване българинът изостана с 0:40. Той обаче показа железни нерви и със серия от пет поредни точки обърна гейма.

До края на мача Андреев беше много солиден в подаванията си и не даде нито един шанс за пробив на Алвеш. В същото време българинът стигна до шест възможности и реализира три от тях.

Алвеш печелеше подаванията си до 3:2, но след това Андреев влезе в отлична серия. Българският тенисист спечели пет поредни гейма, с които приключи първия сет и поведе във втория.

Андреев задържа високото ниво и взе солиден аванс от 5:2. При 5:3 той сервираше за спечелването на мача и се възползва с категоричен гейм на 15.

Българинът завърши двубоя с 84% спечелени точки на първи сервис, който вкара в цели 76% от случаите. Той загуби общо 13 от разиграните 50 точки при свой сервис и спечели 26 от 60-те, в които посрещаше. Андреев показа и добра игра на мрежата, като излезе победители при десет от 13-те си излизания.

Във втория кръг той ще се изправи срещу победителя от мача между представителя на домакините Джак Дрейпър и швейцарския квалификант Хенри фон дер Шуленберг.

В надпреварата участва още един българин - Симон Антъни Иванов, който премина през квалификациите, за да стигне до основната схема. В първия кръг той ще играе с поставения под №15 Дрю Беърд от САЩ.

България има представителка и в турнира при девойките - Гергана Топалова. Тя имаше тежък жребий и още в първия кръг ще срещне една от фаворитките за титлата - американката Кори Гауф.

Дневник