Бившият №1 в света Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на "Уимбълдън" след победа в четири сета над Кайл Едмънд 4:6, 6:3, 6:2, 6:4 за 2.56 часа. Трикратният шампион в Лондон не започна добре, но постепенно намери играта си и се справи с представителя на домакините.

По време на целия мач публиката на централния корт подкрепяше много шумно Едмънд, но Джокович не му остави шансове в края на двубоя.

Джокович, който се завърна на "Уимбълдън" година след контузията си в лакътя, заради която напусна турнира в четвъртфиналите, записа 18 аса. Той направи смао две двойни грешки и беше много стабилен в течение на целия мач. Макар че загуби първия сет, сърбинът не играеше лошо. След това той вдигна още нивото на ударите си, намали броя на грешките и това се оказа решаващо.

Във втория сет Джокович направи пробив в решаващ момент, за да поведе с 5:3. Това повлия много на Едмънд, който загуби частта и допусна нов пробив още в първия гейм на третия сет. След силно представяне на Джокович, което го изведе напред в резултата, сърбинът нямаше проблеми да затвори двубоя за по-малко от три часа.

В следващия кръг той ще срещне руснака Карен Хачанов, който се справи с представителя на САЩ Франсис Тиафо в пет сета – 4:6, 4:6, 7:6 (3), 6:2, 6:1.

Много драматичен беше и мачът на Александър Зверев срещу квалификанта Ернестс Гулбис. Латвиецът пречупи четвъртия поставен след пет сета, като направи и невероятен обрат, изоставайки с 1:2. В крайна сметка след 3.25 часа Гулбис спечели със 7:6 (2), 4:6, 5:7, 6:3, 6:0.

За Зверев това беше втори пореден петсетов мач, след като във втория кръг германецът победи Тейлър Фриц. Неубедителното му представяне в турнири от Големия шлем обаче продължава и засега класирането на четвъртфинал на "Ролан Гарос" през тази година остава най-доброто му постижение.

В следващия кръг Гулбис ще чака победителя от мача между Ник Кириос и Кей Нишикори.

Дневник