Финалите в Лигата на нациите по волейбол в следващите три години ще се проведат в САЩ, обяви международната федерация. С този ход се търсят възможности за развитие.

Първият сезон на променения комерсиален турнир приключи с титла на Русия, чийто отбор победи с 3:0 домакина Франция. В спора за бронзовите медали съставът на САЩ се наложи с 3:0 срещу Бразилия.

"Развълнуван съм, че САЩ ще приемат едно от най-големите и привличащи вниманието събития. Това е най-големият спортен пазар в света и представя значителни търговски възможности за нашия спорт да расте и да се развива", каза президентът на международната федерация Ари Граса.

Очакванията на бразилеца са САЩ да бъдат отличен партньор. "В първата си година Лигата на нациите вдъхнови нашето волейболно семейство, като привлече младите поколения и създаде глобален диалог", продължи той и изтъкна, че популярността на волейбола в САЩ продължава да расте.

Изпълнителният директор на американската федерация Джейми Дейвис заяви, че партньорството с международната федерация и домакинството на финалите в Лигата на нациите до 2021 г. ще помогне на волейбола да се нареди до другите най-развити спортове в страната по отношение на вълнение, енергия, професионализъм и представяне.

До момента финалите в Световната лига, която предшестваше Лигата на нациите, се провеждаха в различна държава всяка година. Този сезон решителните мачове се проведоха на стадиона в Лион.

Дневник