Президентът на "Ювентус" Андреа Аниели е пристигнал днес в Каламата, за да се срещне лично със звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо. След като е кацнал на летището в гръцкия град, италианецът е отлетял с хеликоптер до хотела, в който е отседнал петкратният носител на "Златната топка", съобщи "Скай спортс".

"Ювентус" е близо до привличането на португалския национал, като се очаква трансферът да бъде на стойност 100 милиона евро. Очаква се на днешната среща, на която ще присъства и агентът на играча Жорже Мендеш, да бъдат финализирани личните условия на Роналдо.

Междувременно "Ювентус", "Реал" и Мендеш продължават преговорите за най-очаквания трансфер на това лято, твърди "Скай спортс", като се позовава на близки до ситуацията източници.

През уикенда италианският шампион намекна, че финализирането на сделката е близо. Клубът от Торино публикува видео в китайската платформа Weibo, което скоро след това беше изтрито. В него е показан номер 7 и се изброяват имената на играчи на "старата госпожа", които са го носили.

Роналдо играе за "Реал" от лятото на 2009 г., когато клубът от Мадрид го привлече от "Манчестър юнайтед" за рекордните тогава 94 милиона евро.

Португалецът има изключителните 450 гола в 438 мача за "кралския клуб".

За девет сезона на "Сантяго Бернабеу" той спечели 15 трофея, включително четири пъти Шампионската лига, два пъти титлата в Испания и три пъти Световното клубно първенство.

Dnevnik.bg