Хуан Мартин дел Потро спечели маратонска битка с французина Жил Симон и допълни финалната осмица в мъжкия "Уимбълдън". Аржентинският тенисист зае последното място в четвъртфиналите след драматичен успех със 7:6 (1), 7:6 (5), 5:7, 7:6 (5) след 4.24 часа игра.

Двубоят започна вчера, но се забави много и беше прекратен след края на третия сет. При подновяването на играта двамата стартираха уверено и спечелиха първите си подавания на нула.

Симон нанесе първия удар, като реализира пробив за 3:1. Французинът обаче не успя да затвърди предимството си. Дел Потро върна пробива и изравни при 3:3. В деветия гейм аржентинецът отново проби и получи шанс да сервира за мача.

Симон не се предаде, навакса изоставането си в последния възможен момент и в крайна сметка този сет също трябваше да се реши с тайбрек. Решаващият гейм започна по-добре за французина, който реализира ранен минипробив и поведе с 3:1. Дел Потро обаче спечели шест от следващите осем точки и избегна влизане в пети сет.

В четвъртфиналите шампионът от US Open 2009 ще се изправи срещу световният №1 Рафаел Надал. Победителят от този мач ще срещне Новак Джокович или Кей Нишикори.

Четвъртфиналите в горната половина на схемата противопоставят осемкратния шампион в Лондон Роджър Федерер срещу Кевин Андерсън и финалиста от 2016 г. Милош Раонич срещу Джон Иснър.

Дневник