„Манчестър сити" счупи трансферния си рекорд, привличайки халфа на "Лестър" Рияд Марез за 60 милиона паунда. Алжирецът, който е на 27 години беше свързван с "гражданите" още през зимата, когато подаде молба за трансфер, но в крайна сметка остана в "Лестър".

Марез премина медицински прегледи в Манчестър и подписа договор за срок от пет години. Той дори вече се срещна с новите си съотборници, а в сряда ще направи и първа тренировка.

Алжирецът премина в "Лестър" през 2014 г. за едва 400 хиляди паунда от френския "Льо Авър". Той помогна на тима да спечели изненадващо титлата във Висшата лига през 2015-16 и след това беше избран за Играч на сезона.

Марез отбеляза 48 гола в 179 мача за "лисиците".


"Много съм щастлив, че преминавам в "Сити". Харесвам отборите на Пеп Гуардиола, защото той изповядва атакуващ футбол, а сега аз ще съм част от състава. Мисля, че през миналия сезон "Сити" промени облика на английския футбол и искам да съм част от този голям проект", каза Марез пред сайта на "гражданите".

Досегашният рекорд на "Сити" за най-скъп трансфер беше поставен през зимната пауза след покупката на централния защитник Аймерик Лапорт. Французинът беше купен от "Атлетик" (Билбао) за 57 милиона паунда.

Трансферът на Марез е първият за "гражданите" за новия сезон. През миналата година "Сити" спечели титлата във Висшата лига и подобри голяма част от рекордите в английския футбол. Тимът на Пеп Гуардиола ще започне защитата на титлата в средата на август с мач срещу "Арсенал".

dnevnik.bg