„Лудогорец" и "Левски" започват участието си в европейските турнири с мачове срещу непретенциозните "Крусейдърс" и "Вадуц". Първият и третият от миналия сезон стартират още от първия кръг на Шампионската лига и Лига Европа, като шампионът играе вкъщи, а сините гостуват в Лихтенщайн.

Заради промените в европейските турнири и увеличаване на квотите за тимовете от големите първенства, "Лудогорец" ще преминава още един предварителен кръг по пътя към групите. В последните години българският шампион започваше от втория предварителен кръг, но за да играе в групите, сега ще трябва да отстрани четири съперника.

Северноирландският "Крусейдърс", който гостува днес в Разград, няма успехи в Европа. Тимът е прескачал само два пъти първия предварителен кръг и има едва една победа като гост.

Въпреки това мениджърът на "Лудогорец" Пауло Аутуори призова за концентрация в отбора си. "Аз като треньор не мога да допусна мисленето, че един мач е спечелен, преди да започне", предупреди бразилският специалист.

"Всички отбори излизат на терена, за да спечелят. По време на мача е важно да направиш достатъчно да победиш", продължи той.

По думите му в днешно време отборите се проучват взаимно и тайни няма. "Важна е стратегията на отбора. Гледаме световното първенство и урокът е, че най-добрият начин да спечелиш уважението на всеки съперник, е да играеш на предела на физическите, психическите и тактическите си възможности."

"Лудогорец" изигра миналата седмица първия си официален мач за сезона, като победи с 1:0 "Славия" в спора за Суперкупата. Двубоят с "Крусейдърс" е в 20 часа и ще бъде излъчен по "Диема Спорт" 2.

"Левски" гостува в Лихтенщайн като тестът е първи за сините, които през лятото се разделиха с един от лидерите си Роман Прохазка, както и с Васил Панайотов, Нелуц Рошу и Антонио Вутов. Дотук на "Герена" бяха привлечени двама нови – Мартин Полачек и Давиде Мариани.

Треньорът Делио Роси вярва, че "Левски" е готов за европейските мачове. Италианецът предупреди, че "Вадуц" е сменил голяма част от футболистите си през лятото и това може да доведе до проблеми за "Левски", като част от тях не са много познати.

"Те имат двама нападатели, които играят по крилата и са много бързи. Играят в схема 4-3-3 и работят добре отзад, също така атакуват всички. И друг път съм казвал обаче, че всичко зависи от нас, искам да видя как ще играе моят отбор", каза още Роси.


Мачът на "Левски" започва в 18.45 ч. и ще бъде излъчен по "Диема Спорт".

dnevnik.bg