Хърватският отбор все още не е казал последната си дума на световното първенство по футбол, заяви селекционерът Златко Далич. Думите му дойдоха след победата с 2:1 срещу Англия след продължения, която изпрати състава на финала.

В спора за световната купа хърватите ще играят с Франция в неделя в 18.00 часа на "Лужники".

Хърватия стигна до финала след три поредни мача, в които игра продължения. Отборът отстрани последователно Дания, Русия и Англия.

"Може би този мач има историческо значение. Може би Господ ни дава възможност. Стигнахме финала, искаме да играем финала. Франция имаше ден почивка повече за възстановяване, но няма място за оправдания", посочи Далич.

Той поздрави футболистите си за отдадеността. "Днес (в сряда вечерта) никой не поиска да бъде сменен. Никой не каза, че не е готов. В продълженията никой не искаше да бъде ваден от игра".

"Заслужихме да сме на финала. Това, което момчетата направиха, беше фантастично, те написаха история. Все още не сме казали последната си дума - има още един мач. Ако е рекъл Господ, ние ще сме световни шампиони", каза Далич.

По думите му турнирът ще бъде спечелен от отбор с характер. "В три поредни мача бяхме изоставащи и проявихме характер. Сега ще празнуваме, ще починем и след това ще се подготвим за Франция. Това е нова тежка задача, но сме готови за нея", добави селекционерът на Хърватия.

Дневник