Капитанът на Хърватия Лука Модрич призова британските медии да уважават повече съперниците на английския национален отбор. Според него футболната общественост на Острова е подценила хърватския тим и това е било голяма грешка.

Хърватия победи Англия с 2:1 след продължения и за пръв път в своята история ще играе финал на световно първенство. Тимът, воден от Златко Далич, трябваше да мине през 120 минути в трети пореден двубой, след като в предишните два кръга отстрани с дузпи Русия и Дания.

"Отново показахме, че не сме уморени. Доминирахме в мача физически, психически и във всеки друг аспект", каза Модрич. По думите му постоянните твърдения, че ще бъдат много изтощени след битките с Русия и Дания, са мотивирали допълнително хърватските футболисти.

"Английските журналисти, анализаторите в телевизиите, те подцениха Хърватия и това беше огромна грешка. Те трябва да бъдат по-скромни и да уважават повече опонентите", каза още полузащитникът на "Реал" (Мадрид).

Хърватия, чието предишно най-добро постижение на световно първенство беше третото място при дебютното й участие през 1998 г., ще се изправи срещу Франция в битката за титлата в неделя.

Според Модрич класирането за финала е не само най-значимото постижение в историята на хърватския футбол, а и на хърватския спорт като цяло. "Трябва да се гордеем с това, което направихме", завърши 32-годишният футболист.

Дневник