Световното първенство по футбол в Русия е най-доброто в историята, смята президентът на ФИФА Джани Инфантино. Швейцарецът даде едночасова пресконференция, на която се появи, облечен с червена блуза на доброволец.

"Няколко години казвах, че това ще е най-доброто световно първенство в историята. Днес мога да го кажа с по-голямо убеждение", заяви Инфантино.

Той благодари на руския народ и на президента Владимир Путин, като дори го направи на руски с думите "Спасибо, Русия".

По думите му световното е имало огромен успех. Инфантино каза, че мондиалът е променил две неща - Русия и обликът на страната в очите на останалия свят. "Наследството от световното първенство ще постави Русия в челото на държавите по отношение на футбола."

Той изтъкна, че благодарение на видеоповторенията идва краят на головете, вкарани от засада. Технологията беше въведена за пръв път на световно първенство, за да е в помощ на съдиите при спорни положения.

"Това е напредък, по-добре е спрямо миналото. Технологията за видеоповторенията не променя футбола, а го изчиства, като го прави по-честен и прозрачен и помага на съдиите да взимат правилните решения", каза Инфантино.

"Головете, вкарани от засада, са в приключили във футбола. Поне във футбола с видеоповторения. Никога повече няма да видите голове от засада. Това са ясни решения - или си в засада, или не си", обясни президентът на ФИФА.

dnevnik.bg