"Челси" привлече полузащитника на "Наполи" Жоржиньо. Сделката беше осъществена само няколко часа след обявяването на бившия треньор на неаполитанци Маруцио Сари за наследник на Антонио Конте на мениджърския пост на "Стамфорд бридж".

Жоржиньо дълго време беше считан за сигурен нов играч на "Манчестър сити". В четвъртък агентът на италианския национал дори е уверил английския шампион, че сделката ще се осъществи. 26-годишният футболист от обаче изрично е пожелал да премине в "Челси" след назначаването на Сари.

Лондонският клуб ще плати 57 милиона паунда за родения в Бразилия Жоржиньо. Част от сумата е компенсация за привличането на Маурицо Сари, съобщи Би Би Си.

"Изключително съм въодушевен да бъда в "Челси". Не е лесно да стигнеш до толкова голям клуб, така че съм много, много щастлив. Развълнуван съм, че ще играя в толкова силно и интензивно първенство и в отбор, който се бори за победата във всеки мач", каза Жоржиньо, след като подписа договор за пет години и взе фланелката с №5.

Италианският национал пристига в "Челси" след четири години и половина в "Наполи". Юношата на "Верона" изигра 160 мача и отбеляза шест гола за тима от Неапол.

Дневник