Филипинската легенда в бокса Мани Пакиао спечели световната титла по бокс в полусредна категория на Световната боксова асоциация (WBA) след нокаут срещу Лукас Матис. 39-годишният боксьор пречупи съперника си в седмия рунд на двубоя в Куала Лумпур.

Титлата е осма за Пакиао в някоя от средните и полусредни категории в бокса. За пръв път в кариерата си той печели пояс на WBA.

Боят беше първи за филипинеца от 2 юли 2017 г., когато той загуби пояса на Световната боксова организация (WBO) в полусредна категория от Джеф Хорн. В кариерата си Пакиао вече има 60 победи в 69 срещи, като е губил седем пъти и два пъти е завършвал наравно.

Пакиао доминираше в мача от първия гонг и притискаше съперника си във всеки възможен момент. Боксьорът от Аржентина не успя ад издържи на темпото на филипеца и 23 секунди преди края на седмия рунд беше повален от тежък ъперкът на Пакиао.

Двубоят се игра пред 15 хиляди зрители в Куала Лумпур, а след него Пакиао обясни, че вече има следващи цели, без да споделя какви мачове му предстоят.

Дненвик