Белгийският футболен отбор написа история на световното първенство по футбол и това е най-важното, каза селекционерът Роберто Мартинес. Воденият от него състав спечели с 2:0 срещу Англия и завърши трети.

"Постигнахме нещо голямо. Играчите са точно там, където заслужават. Искахме да спечелим", посочи той.

"Очевидно, когато победиш Бразилия и стигнеш полуфиналите, фокусът трябва да бъде да опиташ да спечелиш световната купа. Но също така трябва да сме реалисти. Като погледнем назад в турнира, виждаме, че този отбор направи история за Белгия и това е, което има значение", заяви Мартинес.

Той изтъкна, че отборът е направил крачка напред от предишното най-добро класиране - четвъртото място от Мексико 1986.

"Това беше наистина прекрасно пътуване, но във футбола е необходимо да гледаш напред и да се подобряваш за следващата възможност, която се открие", каза селекционерът.

Според него Белгия трябва да работи в детско-юношеския футбол и структурите му, за да се захранва мъжкият отбор.

Мартинес коментира и предстоящия финал. "Загубата на Евро 2016 преди две години направи Франция много по-добър отбор, докато Хърватия пише история. Невероятно е за нация с 3.5 милиона население и е вдъхновяващо за останалия света. Ако Хърватия спечели световната купа, тогава всички ще бъдем способни да мечтаем да го постигнем", добави селекционерът на Белгия.

Дневник